Messe Berlin współorganizuje także targi poza Berlinem:

  • China Fruit Logistica - targi owocowo-warzywne rynku chińskiego - w Szanghaju (Chiny)

Shanghai Convention & Exhibition Center for Information Sourcing (SWEECC), 850 Bocheng Road, Putuo District, 200126 Shanghai

Jak dotrzeć do SWECC?

  •  CE China - targi elektroniki użytkowej na rynku chińskim - w Shenzhen (Chiny)

Shenzhen Convention & Exhibition Center (SZCEC), Fuhua Third Road, Futian District, 518048 Shenzhen

Jak dotrzeć do SZCEC?

Organizatorzy CE China polecają usługi biura podróży.

  • Asia Fruit Logistica - targi owocowo-warzywne rynku azjatyckiego - w Hong Kongu (specjalny region administracyjny Chin)

Asia WorldExpo na lotnisku międzynarodowym na wyspie Lantau

Jak dotrzeć do Asia WorldExpo?

  •  ITB Asia - targi turystyczne rynku azjatyckiego - w Singapurze

Sands Expo and Convention Center, Marina Bay Sands, 10 Bayfront Avenue, Singapore 018956

Jak dotrzeć do Marina Bay Sands?

 Organizatorzy ITB Asia polecają: hotele oraz linie lotnicze

 

WIZY i PRZEPISY WJAZDOWE

Przy wyjeździe do Chin należy posiadać ważną wizę - można ja uzyskać w wydziale konsularnym ambasady ChRL w Warszawie lub w konsulacie generalnym ChRL w Gdańsku.

Paszport powinien być ważny przez co najmniej 6 miesięcy ponad termin ważności chińskiej wizy.

Od turystów indywidualnych chińskie urzędy konsularne mogą wymagać okazania biletu powrotnego.

Wjazd na teren Hong Kongu lub Makau jest traktowany jak opuszczenie terenu ChRL i oznacza zakończenie ważności wizy jednorazowej - jeśli planujemy wjechać do Hong Kongu z Chin kontynentalnych i do nich wrócić, należy mieć wizę dwu- lub wielokrotną.

Ubezpieczenie zdrowotne nie jest wymagane. Nie trzeba mieć określonej sumy pieniędzy na pobyt.

 Więcej: informacje MSZ

 Osobne przepisy obowiązują przy wyjeździe do Hong Kongu: na pobyt krótszy niż 90 dni obywatele polscy nie potrzebują wizy; wystarczy, jeżeli paszport będzie ważny przez miesiąc po planowanym zakończeniu wizyty. Jeżeli z Hong Kongu udajemy się do Chin kontynentalnych, należy mieć chińska wizę.

Ubezpieczenie zdrowotne nie jest obowiązkowe, ale zalecane.

Więcej: informacje MSZ

 Do Singapuru również można wyjechać na mniej niż 90 dni bez wizy, paszport powinien być ważny co najmniej przez 6 miesięcy od momentu wjazdu.

Należy mieć ze sobą bilet powrotny lub na dalszą podróż, a przy wjeździe podać w specjalnym kwestionariuszu adres, pod którym się zatrzymamy.

Ubezpieczenie zdrowotne nie jest obowiązkowe, ale zalecane.

Warto zapoznać się z obowiązującymi w Singapurze przepisami celnymi oraz prawnymi, ponieważ za ich złamanie grożą surowe kary (np. nie wolno wwozić gumy do życia, jeść i pić w środkach komunikacji publicznej).

Więcej: informacje MSZ